Редактор: e-mail: Снимка БулфотоВалери Симеонов обича да поставя медиите на място. Но дойде

...
Редактор: e-mail: Снимка БулфотоВалери Симеонов обича да поставя медиите на място. Но дойде
Коментари Харесай

Валери Симеонов загуби битката със Сега в съда

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Булфото

Валери Симеонов обича да слага медиите на място. Но пристигна и миг, когато и медиите му демонстрираха, че не всеки път е прав.

Делото на Симеонов против вестник СЕГА завърши дефинитивно и искът му бе отритнат. След траверсата и границата, в този момент настъпи неуспех и в Съда. Политикът Валери Симеонов очевидно няма по какъв начин да се разграничи от дейностите и думите на личността Валери Симеонов, написа Инициатива „ Правосъдие за всеки ” на страницата си във фейсбук.

Ето какво пишат в претекстовете на определението си за недупускане на касационно обжалване съдии от Върховен касационен съд:

" Съдебната процедура единно приема, че не е противоправно държанието при изразено журналистическо мнение с отрицателна оценка, което визира съответно лице, когато дейностите му се разясняват по отношение на публичен въпрос, обвързван с неговия пост, активност или занимание. Свободата на изложение на мнение и неговото разпространяване посредством слово – документално или устно, посредством тон, изображение или по различен метод, обезпечена като конституционно защитима полезност, е изключена единствено в случаите, когато се употребява за накърняване на правата и положителното име на другиго и за приканване към насилствена смяна на конституционно открития ред, към осъществяване на закононарушения, към разпалване на омраза или към принуждение на личността. Когато не е налице някое от по този начин изброените изключения, публицистите правомерно могат да показват своите оценъчни съждения. Негативните оценки за избрана обществена персона, не пораждат отговорност с изключение на, в случай че не засягат достолепието на личността ", пишат висшите съдии. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР